Neumann János Egyetem

Facebook

Gyengénlátó Változat

Szabadidős-, sport és kulturális lehetőségek az egyetemen

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Szabadidő és Sport

 

Ne csak hallgass, mozdulj is SZABADIDŐ a Neumann János Egyetemen!

A Neumann János Egyetem stratégiai céljai közé tartozik, hogy hallgatói a magas szintű tudás mellé sportos attitűdöt is magukkal vigyenek. Nálunk nagyon fontos a sport, a rendszeres testmozgás, az egészséges életmód! Azt szeretnénk, ha a te éltedben is az lenne! Ezért hoztuk létre a Sportirodát, melynek legfontosabb feladata, hogy vonzó és fiatalos sportprogramokat szervezzen számotokra. És soha ne feledd: a rendszeres sportolás segít, hogy az iskolában is könnyebben ugord át az akadályokat! 

 

Sportlétesítmények

GAMF Műszaki és Informatikai Kar: 2009-ben átadott sportcsarnok, futballpálya, teniszpálya, kondicionáló terem

Gazdálkodási Kar: változatos sportolási lehetőségek több helyszínen a Sportiroda szervezésében (úszás, íjászat, fallabda bowling, fitnesz, tenisz)

Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar: 2010-ben felújított sportcsarnok, futballpálya, fedett és szabadtéri teniszpályák, kondicionáló eszközök

Pedagógusképző Kar: tornaterem, kondicionáló terem, új, a legkorszerűbb burkolattal ellátott kézilabda-pálya

Homokbányai Kollégium: műfüves focipálya és teniszpálya, asztalitenisz termek, konditerem

 

Edzések, futsal, futás

Teremfoci, kézilabda, kosárlabda, röplabda, asztalitenisz, sakk, aerobic, kerékpár futsal (karonként változó)

 

Versenyzési lehetőségek

Ha az edzéssel és a versenyzéssel komoly eredményeket szeretnél elérni, vagy már élsportolóként szeretnél a Pallasz Athéné Egyetem hallgatója lenni, a mentor program keretein belül segítünk, hogy ne kelljen választanod a magas szintű sportolás és a tanulás között!

Ha valamilyen sportágat versenyszerűen űzöl és szeretnéd megmérettetni magad, indulhatsz különböző főiskolai, egyetemi bajnokságokon. Már többször is ott voltak a csapataink a Budapest- Bécs szupermarathonon, valamint a rókaűző és szarvasűző váltófutóversenyeken. Rendszeres résztvevői vagyunk a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség rendezvényeinek.KUL-TÚRA - Tartalmas kikapcsolódás

KUL-TÚRA - Tartalmas kikapcsolódásKecskemét és Szolnok város is gazdag kulturális választékot kínál színházával, kulturális központjával, mozijaival, múzeumaival, fesztiváljaival, de az egyetemen is találhatsz elfoglaltságot.

Dráma Társulat
Ha kedved van szerepelni, az egyetem Dráma Társulatában megteheted, ahol gyermekeknek szánt pedagógiai célzatú produkciókat hoznak létre.

Színház
Az egyetem hallgatói kedvezményes áron juthatnak jegyekhez a kecskeméti Katona József Színház előadásaira és szabadon választott tantárgyként akár kreditet is kaphatnak a színházba járásért.

KEFOLK
A KEFOLK együttes a népzenét kedvelők és művelők lelkes közössége, amely a Pedagógusképző Karon tartja próbáit, összejöveteleit. A tánc, az ének és a zene is helyet kap az együttes műsorában.