Neumann János Egyetem

Facebook

Gyengénlátó Változat

Neumann János Egyetem Szakkollégiumai

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Szakkollégiumok

 Kecskeméten 2002 óta fogad tehetséges hallgatókat a Szakkollégium, ahová pályázat útján azok a kollégisták kerülhetnek, akik valamilyen területen – lehet ez a tanulás, tudomány vagy sport – kiemelkedő tehetségről tesznek tanúbizonyságot, és éreznek magukban elég ambíciót ahhoz, hogy plusz feladatokat oldjanak meg. Itt elmélyítheted szakmai ismereteidet, bekapcsolódhatsz kutatásokba, de részt vehetsz versenyeken, kulturális és személyiségfejlesztő programokon is. Ennek során nemcsak a szakkollégisták közösségében érezheted magad jól, hanem az oktatókkal is szakmai, munkatársi viszonyba kerülhetsz.

A szakkollégium szakmai programját minden félév elején meghatározzuk. A hallgatók önálló kutató munkája, alkotói tevékenysége igen fontos, melyről egyénileg vagy kiscsoportosan prezentáció formájában adnak számot a szakkollégisták. A választott témát minden esetben egy előzőleg felkért konzulens (tutor) segítségével kell feldolgozni, bemutatását pedig a témát röviden összefoglaló leírás – ún. absztrakt – tutor általi aláíratásával kell engedélyeztetni.

Szakkollégiumunk jelenleg összesen 34 tagot számlál. Színességét mutatja, hogy együtt élnek itt a leendő gépészmérnök, tanító, műszaki menedzser, mérnökinformatikus, kertészmérnök és agrármérnök hallgatók. A szakkollégisták számos sikeres tudományos és művészeti diákköri munkával büszkélkedhetnek, eredményesen szerepelnek hazai és nemzetközi tanulmányi és szakmai versenyeken, tanulmányi eredményeikkel különféle ösztöndíjakat érdemelnek ki.

Kapcsolat

Lakatosné Dr. Török Erika PhD oktatási dékánhelyettes, főiskolai tanár

Iroda 6000 Kecskemét, Izsáki út 10. Oktatási főépület  4. emelet
E-mail torok.erika@gamf.kefo.hu
Telefon +36 (76) 516 329

A SZAKKOLLÉGIUM HONLAPJA

KERESD A KAPCSOLATOT A SZAKKOLLÉGIUMMAL A FACEBOOKON!

Az oldalon nyomon követheted a szakkollégiumi rendezvényeket is.

 

NEUMANN JÁNOS EGYETEM GAZDÁLKODÁSI KAR,
BETHLEN ISTVÁN SZAKKOLLÉGIUM (SZOLNOK)

Bethlen István Szakkollégium - Gazdálkodási KarA szakkollégiumi rendszer kialakításának célja a tehetséges tanulók patronálása, fejlesztése. Olyan képzési módszer, melynek segítségével a hallgató az érdeklődési körének megfelelően fejlesztheti tudását. Az itt elsajátított tudás, készségek, képességek versenyelőnyt jelentenek majd a hallgatók számára, amikor munkaerőpiacra kívánnak lépni.

Szakkollégiumunkban a hallgatók az érdeklődésüknek megfelelő szakkollégiumi tudásmélyítő kurzusokat vehetnek fel, kutatócsoportokban vehetnek részt, a munkájukat kreditekkel ismerjük el.

A szakkollégium számos lehetőséget biztosít az érdeklődő hallgató számára, hiszen tankönyvből el nem sajátítható tudásra tehet szert, és olyan kapcsolatrendszert birtokolhat, amely a későbbi elhelyezkedés szempontjából nagy előnyt jelent.

A hallgatók több tudományterülethez kapcsolódó kutatásokban, önképzésben vehetnek részt, melyek a következő szakbizottságok munkáihoz kapcsolódnak:

  • marketingmenedzsment
  • pénzgazdálkodás
  • térségmenedzsment
  • értelmiségi kerekasztal

bővebb információk a BISZ oldalakon