Neumann János Egyetem

Facebook

Gyengénlátó Változat

Neumann János Egyetem kollégiuma

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Pallasz Athéné Egyetem kollégiumai

 

MÁSODIK OTTHONOD: A KOLLÉGIUM

A Neumann János Egyetem egy telephellyel rendelkezik a város szélén. A kollégiumba pályázat útján juthatnak be hallgatóink. Az elbírálás egy pontrendszer alapján történik, amelyben pontot ér a tanulmányi eredmény, a szociális helyzet, a közéleti tevékenység és a lakóhely távolsága is.

 

 

 

Homokbányai Kollégium

A Homokbányai Kollégiumban összesen 450 férőhellyel várjuk a hallgatókat két modern berendezésű kollégiumi épületben kulturált, parkosított, sok szabadtérrel és szabadtéri sportpályákkal rendelkező területen. A város szélén található kollégium kiesik a városi zsibongás övezte belváros övezetéből, de könnyen megközelíthető. Az 1-es számú, helyi járatú busz szinte a kapuig viszi a kollégistákat.

 

 

SZAKKOLLÉGIUM

Szakkollégiumok

 Kecskeméten 2002 óta fogad tehetséges hallgatókat a Szakkollégium, ahová pályázat útján azok a kollégisták kerülhetnek, akik valamilyen területen – lehet ez a tanulás, tudomány vagy sport – kiemelkedő tehetségről tesznek tanúbizonyságot, és éreznek magukban elég ambíciót ahhoz, hogy plusz feladatokat oldjanak meg. Itt elmélyítheted szakmai ismereteidet, bekapcsolódhatsz kutatásokba, de részt vehetsz versenyeken, kulturális és személyiségfejlesztő programokon is. Ennek során nemcsak a szakkollégisták közösségében érezheted magad jól, hanem az oktatókkal is szakmai, munkatársi viszonyba kerülhetsz.

A szakkollégium szakmai programját minden félév elején meghatározzuk. A hallgatók önálló kutató munkája, alkotói tevékenysége igen fontos, melyről egyénileg vagy kiscsoportosan prezentáció formájában adnak számot a szakkollégisták. A választott témát minden esetben egy előzőleg felkért konzulens (tutor) segítségével kell feldolgozni, bemutatását pedig a témát röviden összefoglaló leírás – ún. absztrakt – tutor általi aláíratásával kell engedélyeztetni.

Szakkollégiumunk jelenleg összesen 34 tagot számlál. Színességét mutatja, hogy együtt élnek itt a leendő gépészmérnök, műszaki menedzser, mérnökinformatikus, kertészmérnök és agrármérnök hallgatók. A szakkollégisták számos sikeres tudományos és művészeti diákköri munkával büszkélkedhetnek, eredményesen szerepelnek hazai és nemzetközi tanulmányi és szakmai versenyeken, tanulmányi eredményeikkel különféle ösztöndíjakat érdemelnek ki.

bővebb információk a kollégiumi oldalakon