Neumann János Egyetem

Facebook

Gyengénlátó Változat

MÁR AZ ELSŐ VIZSGÁKON HASZNÁLNI TUDTAM A DUÁLIS PARTNERTŐL SZERZETT TAPASZTALATOKAT

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Varga BenceVarga Bence Eger mellől, Bükkszékről érkezett az egyetemre. Mint elmondta, sokat gondolkozott azon, hova is menjen továbbtanulni. Bencét döntésének okairól, az első félévről és további terveiről kérdeztem.

Hol találkoztál először a Pallasz Athéné Egyetemmel és mi motivált arra, hogy a gazdálkodási - és menedzsment szakra jelentkezzél?
Mindenképp gazdasági irányba szerettem volna továbbtanulni. Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon kiállításon ismertem meg a Pallasz Athéné Egyetemet. Már ott feltűnt, hogy milyen sokszínű, milyen sok lehetőség van benne. Például az Erasmus+ melynek keretében olyan országokba is kiutazhatunk, ahova egyébként nem is juthatnánk ki. Vagy olyan szaknak lehetünk a részesei, ami most indul. Az iránymutató végül a duális képzés és a PADMA Alapítványnak az ösztöndíja volt. A duális képzésben olyan munkahelyen dolgozhatunk, ahova többéves munkatapasztalat kellene, a PADMA segítségével pedig ingyen tanulhatunk. Így egyszerű volt a választás. Rögtön tudtam, hogy ide szeretnék jönni.
Idő közben nyáron értesültem a duális partnertől, a MKB Banktól is, hogy sikeresen felvettek. Így az első félévemet duális hallgatóként kezdhettem meg.

Nehéz volt a kezdés?
Félve indultam a vizsgáknak, de annál nagyobb lelkesedéssel, mert semmilyen gazdasági előképzettséggel nem rendelkeztem. Ennek ellenére sikerült egy 4,8 súlyozott átlagot elérnem, aminek nagyon örültem. Úgy gondolom, hogy a tanulásom mellett nagy részben a tanáraim érdeme is, ugyanis egész félévben nagyon odafigyeltek ránk. Arra törekedtek, hogy minél gyakorlatiasabbak legyenek az órák, megszerezzük azt a tudást mely a féléves vizsgákhoz kelleni fog.

A tanulás mellett, mint duális hallgató az MKB Bankban dolgozol. A munka és tanulás hogyan egyeztethető össze?

Mint duális hallgatóként nagyobb nyomás nehezedik ránk, hisz amíg mások tanultak akkor nekünk dolgozni is kellett. Viszont ez a helyzet arra is ösztökélt, hogy jobban tanuljuk, rendszerezettebb időbeosztással évközben is készüljünk, hogy a vizsgaidőszakban ne egyszerre zúduljon rák a tanulnivaló.Az volt a meglepő, hogy már az első vizsgákon tudtam használni a duális partnertől szerzett tapasztalatokat, illetve a duális partnernél pedig az egyetemen tanultakat.

További terveid?
A következő félévben is szeretném tartani a most megszerzett eredményemet, sőt az egész egyetemi tanulmányaim során is. Úgy gondolom, hogy ez tartható is. Sokan úgy gondolják, hogy a duális képzés mellett ez nehezebben vihető véghez, de én azt tapasztaltam, hogy mindez ösztönzőleg hat a tanulmányaimra. 

forrás (szöveg) - hiros.hu - /Bogdándi Ferenc/ - 2017. 02. 09.
fotó: Banczik Róbert.