Neumann János Egyetem

Facebook

Gyengénlátó Változat

Kecskemét

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Szeretjük Kecskemétet 

 • mert sok kedves ember lakik itt,
 • mert jó eséllyel lehet munkát találni,
 • mert egymást érik a fesztiválok,
 • mert könnyen el lehet jutni egyik helyről a másikra,
 • mert mindent meg lehet találni az üzletekben,
 • mert jó iskolák vannak,
 • mert itt található az ország egyik legjobb kórháza,
 • mert sok a zöld,
 • mert az ország egyik legszebb főtere a mienk,
 • mert változatosan lehet szórakozni, kikapcsolódni,
 • mert mindig történik valami!

EGYRE TÖBBEN ÉLNEK ITT
Kecskemét egyike a legjobb perspektívával rendelkező magyar városoknak, de vannak, akik egyenesen azt mondják, hogy a „hírös” város ma a legdinamikusabban fejlődő magyarországi település. Miközben az ország lakossága évről évre csökken, és ez tükröződik a települések lakosságszámának alakulásában is, addig Kecskeméten egyre többen élnek. 1980-ban a népszámlálási adatok szerint 92 047  volt a lakosság száma, 2019-ben ez a szám elérte a 111 000-et.

Kecskemét

KIEMELT JÁRMŰIPARI KÖZPONT
Valamikor Kecskemét dominánsan mezőgazdasági központ volt, a térségből tonnaszámra szállították külföldre a gyümölcsöket. Ma is jelentős szerepe van az ágazatnak és a rá épülő feldolgozóiparnak, de az igazán dinamikus fejlődés hátterében az ipari fejlesztések állnak. 2012-ben a kormány kiemelt járműipari központtá nyilvánította Kecskemétet és térségét, hiszen nemcsak a jelenleg már háromezer dolgozót foglalkoztató Mercedes-Benz, hanem további meghatározó cégek is itt képzelik el jövőjüket. Az itt működő cégek nemcsak azzal járulnak hozzá a város fejlődéséhez, hogy munkahelyet, megélhetést biztosítanak a lakosságnak, az általuk fizetett helyi adókból az önkormányzat is számtalan fejlesztésre költhet.

Kecskemét

ÉLMÉNYTELI VÁROSI ÉLET
Frank Klein a Mercedes-Benz gyár egykori igazgatója maga is úgy nyilatkozott – és hangsúlyozta, hogy nemcsak az udvariasság beszél belőle –, hogy Kecskemét egy igen attraktív város – kitűnő szolgáltatásokkal, szabadidős lehetőségekkel, gondozott közterekkel –, amit szeretnének Németországban is közismertté tenni.

Kecskeméten jelen van az összes nagy kereskedelmi áruházlánc, némelyik több üzlettel is, a belvárosi bevásárlóközpont pedig az igényesebb vásárlóközönséget is ki tudja szolgálni márkaboltjaival.

A kikapcsolódáshoz, a szabadidő eltöltéséhez számtalan lehetőség áll rendelkezésre: uszoda, élményfürdő és élménystrand. A színház, a mozi, a kulturális központ és az ifjúsági otthon kínálatában a kulturális élményeket keresők találhatják meg az érdeklődésüknek megfelelő programot. Kecskemét a fesztiválok városa is, a Hírös Hét Fesztivál, az európai uniós díjjal kitüntetett Csiperó gyermekfesztivál, az animációs filmek nemzetközileg is jegyzett seregszemléje vagy a város szülötte Kodály Zoltán előtt tisztelgő zenei fesztivál mind-mind színesebbé és kellemesebbé teszik az életet Kecskeméten.

Kecskemét

A városban pezsgő a sportélet is, az aktívan sportolni vágyók és a szurkolók is megtalálják a lehetőségeket. A sportrajongók izgulhatnak kedvenc csapatukért az NB I-es foci- kézilabda- és kosárlabdameccseken. A stadion és a sportcsarnok mellett műfüves focipályák (az egyik éppen a főiskola kollégiumánál) és teniszpályák (a kollégiumnál műfüves teniszpálya is található) is rendelkezésre állnak. Díjazás ellenében az iskolai sportcsarnokokat, így a főiskola sportcsarnokait is igénybe vehetik a sportoló baráti társaságok. Kecskemét az autó-motorsport egyik központja is: a 80-as évek óta gokartpálya üzemel a városban, ahol 2012-ben mintegy 800 millió forintos beruházással a Forma 1-es futamok helyszíneire emlékeztető, nagy nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas komplexumot alakítottak ki magánbefektetők.

Kecskemét

A LEGSZEBB FŐTÉR
Nemcsak az elfogult kecskemétiek gondolják úgy, hogy a hírös város főtere az egyik legszebb az országban, 2008-ban egy internetes szavazáson is elnyerte a Magyarország legszebb főtere címet. A gazdagon díszített szecessziós épületek – a városháza, a Cifrapalota –, a szökőkutak, az árnyas sétányok, a sok-sok virág együtt igazán különleges, egyedi hangulatot adnak Kecskemét belvárosának. A főtér a helybeliek kedvelt találkozóhelye, szívesen sétálnak, üldögélnek itt a városlakók, a borutca minden nyáron zsúfolásig tele van és a fesztiváli koncertek is mindig nagy közönséget vonzanak.

Kecskemét

KI A SZABADBA!
Kecskemét nem folyóparti város, de a szabadidőközpontban kialakított mesterséges tavak és a közelben található horgásztavak pótolják ezt a „hiányosságot" a vizek (és a horgászat) szerelmesei számára. Közvetlenül a város mellett található az arborétum, amely kápolnájával, kálváriájával és a magyar szentek sétányával a természet csodálata mellett spirituális élményt is nyújt a látogatóknak. A kicsinyek és szüleik nemcsak a növényekkel ismerkedhetnek az arborétumban, kellemesen tölthetik az időt az óriási játszótéren is. Az arborétum díjtalanul látogatható. A Csalánosi parkerdő és a Nyíri erdő is kedvelt kirándulóhelyek a kecskemétiek körében mindössze néhány kilométerre a várostól.

Kecskemét

Diákélet