Neumann János Egyetem

Facebook

Gyengénlátó Változat

KANCELLÁRI KÖSZÖNTŐ

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

isztelt Látogató!

Köszöntöm Önt intézményünk honlapján!

A Neumann János Egyetem Magyarország egyik legfiatalabb felsőoktatási intézménye, emellett az alkalmazott tudományok új szellemiséget megtestesítő, korszerű és innovatív centruma.

Egyetemünk mindennapi működése és fejlődése során modellértékű, úttörő pályát bejárva karakteres, önálló arculat kialakítására törekszik. Ehhez honi viszonylatban páratlanul inspiráló, versenyképes hátországot teremt Kecskemét és annak tágabban értelmezett, Szolnokot is magába foglaló térsége.

Kecskemét, hazánk egyik legsikeresebb és legvonzóbb megyeszékhelyeként a dinamikusan bővülő Mercedes gyárral és a beszállítókkal szoros együttműködésben Kelet-Közép-Európa egyik legsokoldalúbb, kreatív járműipari fejlesztési központjának kialakításán dolgozik.

Mindez kiszámítható, biztos jövőképet és európai karrierlehetőséget biztosít a helyi GAMF, Pedagógiai, Kertészeti és a szolnoki Gazdálkodási Kar jelenlegi és leendő hallgatói, a jövő magasan kvalifikált szakemberei számára.

Tanulmányaikhoz már napjainkban is kiemelkedő segítséget nyújt a folyamatosan bővülő duális képzési kínálat és a Pallasz Athéné Domus Mentis Alapítvány ösztöndíj-rendszere. A képet pedig a szervezet támogatásával megvalósuló világszínvonalú campus teszi teljessé, amely egyszerre lesz az egyetem központja és a közgazdasági kutatás-fejlesztés új honi fellegvára.

Kancellárként elsődleges feladatomnak, egyszersmind küldetésemnek tekintem az oktatásszakmai feladatok zavartalan ellátásához nélkülözhetetlen, nyugodt gazdasági és működési feltételek megteremtését. Hozzájárulva ahhoz a közös, stratégiai törekvéshez, hogy intézményünk ne csupán új színfoltként legyen jelen a felsőoktatás palettáján, de rangjánál és jelentőségénél fogva nemzetközileg is jegyzett, Magyarországon pedig az alkalmazott tudományok terén vezető szerepet betöltő egyetemmé váljon.  

Finta Zita
kancellár


Elérhetőségek:

Iroda 6000 Kecskemét, Izsáki út 10. Főépület 1. emelet
Telefon +36 (76) 501 970