Neumann János Egyetem

Facebook

Gyengénlátó Változat

Felvételi 2017

Pótfelvételt hirdető duális partnercégek

Felvételi 2017 Létrehozva: 2017.08.01 14:42 módosítva: 2017.09.11 12:11
Tovább

VALÓDI ÉLETPÁLYAMODELLT NYÚJT A DUÁLIS KÉPZÉS

Felvételi 2017 Létrehozva: 2017.02.13 21:30 módosítva: 2017.08.28 08:44

VALÓDI ÉLETPÁLYAMODELLT NYÚJT A DUÁLIS KÉPZÉSAz ország egyik legfiatalabb alkalmazott tudományok egyeteme a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem a Kecskeméti és a Szolnoki Főiskola összeolvadásával jött létre. Célunk az, hogy tovább erősítsük az egyetem presztízsét - hangsúlyozza Ailer Piroska az egyetem rektora.

Mennyire vált be a duális képzés Kecskeméten?

Már 2013-ban, a duális képzés elindítása után egy évvel is látszott, hogy a „kecskeméti modellként" ismertté vált képzés jól működő, népszerű modell, lehet rá támaszkodni. A Mercedes-Benz 2008-as kecskeméti gyárépítési döntése, a 2012-ben elindított járműmérnöki képzés, majd a kapcsolódó beszállítók fejlődése, lendületet adott a főiskolának és megerősítette azt az igényt, hogy a mérnökképzésünket fejleszteni kell. A mai fiataloknál fontos szempont – ezt tapasztaljuk a Nyílt Napokon és a különböző pályaválasztási kiállításokon is –, hogy lássák maguk előtt jövőbeli lehetőségeiket, lehetséges munkahelyüket, életpályájukat, hogy a leendő diplomájukkal mire jutnak.

Tovább

RÁM JÓ HATÁSSAL VANNAK A STRESSZHELYZETEK

Felvételi 2017 Létrehozva: 2017.02.10 07:48 módosítva: 2017.08.28 08:44

Bősze BoglárkaEltelt egy félév a Pallasz Athéné Egyetem új szakán a gazdálkodási - és menedzsment szakon. Bősze Boglárka hallgatót kérdeztem az egyetemi élet kihívásairól, illetve a duális partnernél eltöltött első félév tapasztalatairól.

Kezdjük az elején. Mi motivált arra, hogy Kecskemétre gyere egyetemre?
Véletlen szituáció hozott ide. A döntésemen persze mindenki nagyon csodálkozott, ugyanis mehettem volna Budapestre is. Még tavaly, sokat jártam az épp Kecskeméten tartózkodó barátomhoz. Egy ilyen út alkalmával a GONG Rádiót hallgatva figyeltem fel arra, hogy egyetem indul duális képzéssel. Interneten meg is néztem mit is jelent ez, mert nem ismertem. Tetszett a dolog. Azonnal pályáztam is a duális partnerekhez. A BÁCSVÍZ ZRT.-nél felvételt is nyertem. Persze a ponthatár és a PADMA ösztöndíj is motivált. Így döntésem egyértelmű lett. Jóval 400 feletti pontot értem el, ezzel lazán felvettek az egyetemre, sőt pályázhattam a PADMA ösztöndíjra is.

Tovább

MÁR AZ ELSŐ VIZSGÁKON HASZNÁLNI TUDTAM A DUÁLIS PARTNERTŐL SZERZETT TAPASZTALATOKAT

Felvételi 2017 Létrehozva: 2017.02.10 07:45 módosítva: 2017.08.28 08:44

Varga BenceVarga Bence Eger mellől, Bükkszékről érkezett az egyetemre. Mint elmondta, sokat gondolkozott azon, hova is menjen továbbtanulni. Bencét döntésének okairól, az első félévről és további terveiről kérdeztem.

Hol találkoztál először a Pallasz Athéné Egyetemmel és mi motivált arra, hogy a gazdálkodási - és menedzsment szakra jelentkezzél?
Mindenképp gazdasági irányba szerettem volna továbbtanulni. Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon kiállításon ismertem meg a Pallasz Athéné Egyetemet. Már ott feltűnt, hogy milyen sokszínű, milyen sok lehetőség van benne. Például az Erasmus+ melynek keretében olyan országokba is kiutazhatunk, ahova egyébként nem is juthatnánk ki. Vagy olyan szaknak lehetünk a részesei, ami most indul. Az iránymutató végül a duális képzés és a PADMA Alapítványnak az ösztöndíja volt. A duális képzésben olyan munkahelyen dolgozhatunk, ahova többéves munkatapasztalat kellene, a PADMA segítségével pedig ingyen tanulhatunk. Így egyszerű volt a választás. Rögtön tudtam, hogy ide szeretnék jönni.
Idő közben nyáron értesültem a duális partnertől, a MKB Banktól is, hogy sikeresen felvettek. Így az első félévemet duális hallgatóként kezdhettem meg.

Tovább