Neumann János Egyetem

Facebook

Gyengénlátó Változat

Felvételi követelmények képzéseinkre

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

GAMF MŰSZAKI ÉS INFORMATIKAI KAR 

 

Alapképzésben a gépészmérnöki, a járműmérnöki, logisztikai mérnöki szakokra: matematika és biológia vagy fizika vagy informatika vagy kémia vagy szakmai előkészítő tárgy.

Alapképzésben a mérnökinformatikus szakra: matematika és fizika vagy informatika vagy szakmai előkészítő tárgy.

Alapképzésben a műszaki menedzser szakra: matematika és biológia vagy fizika vagy gazdasági ismeretek vagy informatika vagy kémia vagy történelem vagy szakmai előkészítő tárgy.

Alapképzésben a gazdálkodási es menedzsment szakra: gazdasági ismeretek vagy egy idegen nyelv (angol, francia, német,olasz, orosz, spanyol) vagy matematika vagy történelem vagy egy szakmai előkészítő tárgy.

Az emelt szintű érettségi egyik szakon sem követelmény.

Várhatóan az államilag támogatott gazdálkodási és menedzsment képzésre és a műszaki menedzser képzésre az országosan meghatározott ponthatár nem a minimum pontszám lesz. A ponthatár később kerül meghatározásra az Oktatási Hivatal által.

Szakmai előkészítő tárgyak a gépészmérnöki, a járműmérnöki, a logisztikai mérnöki alapszakok esetében: elektronikai alapismeretek, építészeti és építési alapismeretek, gépészeti alapismeretek, informatikai alapismeretek, környezetvédelmi-vízgazdálkodási      alapismeretek,  közlekedési                                                                 alapismeretek    (közlekedés-üzemvitel),          közlekedési alapismeretek (közlekedéstechnika).

Szakmai  előkészítő  tárgyak  a  műszaki  menedzser  alapszak   esetében:   elektronikai   alapismeretek,  építészeti és építési alapismeretek, gépészeti alapismeretek, informatikai alapismeretek, kereskedelmi- és marketing alapismeretek, környezetvédelmi-vízgazdálkodási alapismeretek, közgazdasági alapismeretek, közlekedési alapismeretek (közlekedésüzemvitel), közlekedési alapismeretek (közlekedéstechnika).

Szakmai előkészítő tárgyak a mérnökinformatikus alapszak esetében: elektronikai alapismeretek, informatikai alapismeretek.

Szakmai előkészítő tárgyak a gazdálkodási és menedzsment alapszak esetében: kereskedelmi és marketing alapismertek, közgazdasági alapismeretek, vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek

Felsőoktatási szakképzésben: bármely két érettségi tárgy.

Duális képzés: bekerülés két lépésben (központi felvételi eljárás és vállalati kiválasztás párhuzamosan

 

GAZDÁLKODÁSI KAR

Alapképzésben a Kereskedelem és marketing, Nemzetközi gazdálkodás, a Pénzügy és számvitel és a Turizmus-vendéglátás szakokra: gazdasági ismeretek vagy egy idegen nyelv (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol) vagy matematika vagy történelem vagy egy szakmai előkészítő tárgy.

Az emelt szintű érettségi egyik szakon sem követelmény.

Várhatóan az államilag finanszírozott Kereskedelem és marketing, Nemzetközi gazdálkodás, a Pénzügy és számvitel és a Turizmus-vendéglátás szakokra az országosan meghatározott ponthatár 450-460 pont között lesz.

Szakmai előkészítő tárgyak a Kereskedelem és marketing, Nemzetközi gazdálkodás, a Pénzügy és számvitel és a Turizmus-vendéglátás szakok esetében: kereskedelmi és marketing alapismertek, közgazdasági alapismeretek, vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek

Felsőoktatási szakképzésben: bármely két érettségi tárgy.

Duális képzés: bekerülés két lépésben (központi felvételi eljárás és vállalati kiválasztás párhuzamosan

 

KERTÉSZETI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI KAR

Alapképzésben: biológia, kémia, fizika, földrajz, természettudomány, informatika, matematika, idegen nyelv (angol vagy német), szakmai előkészítő tárgy .

Szakmai előkészítő tárgyak: építészeti és építési alapismeretek, gépészeti alapismeretek, informatikai alapismeretek, kereskedelmi és marketing alapismeretek, környezetvédelmi-vízgazdálkodási alapismeretek, közgazdasági alapismeretek, közlekedési alapismeretek (közlekedés-üzemvitel), közlekedési alapismeretek (közlekedéstechnika), mezőgazdasági ismeretek, faipari alapismeretek, elektronikai alapismeretek.

Mesterképzésben: szóbeli meghallgatás megadott témakörök alapján
Témakörök: kvk.uni-pae.hu
Szóbeli meghallgatás: 2017. június 2. 9:00

Duális képzés: bekerülés két lépésben (központi felvételi eljárás és vállalati kiválasztás párhuzamosan

 

PEDAGÓGUSKÉPZŐ KAR

Alapképzésben: Tanító és óvódapedagógus, tanító alkalmassági vizsga (Alk) és magyar nyelv és irodalom és biológia v. matematika v. történelem v. egy idegen nyelv v. szakmai előkészítő tárgy.

Csecsemő- és kisgyermeknevelő tanító alkalmassági vizsga (Alk) és magyar nyelv és irodalom és biológia v. fizika v. matematika v. társadalomismeret v. történelem v. egy idegen nyelv v. szakmai előkészítő tárgy.

Választható nyelvek: angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol.

Szakmai előkészítő tárgy: oktatási alapismeretek.

Felvételi Iránytű