Neumann János Egyetem

Facebook

Gyengénlátó Változat

DUÁLIS KÉPZÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSA

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Kedves Érdeklődők!

A duális képzés az alapképzés egy speciális formája, amelynek során a hallgató a tanulmányi idő alatt nemcsak az egyetem követelményeinek igyekszik megfelelni, hanem párhuzamosan teljesíti az intézménnyel partnerségben álló cég képzési programját is.

Ennek megfelelően a bekerüléshez is kétféle szűrőn kell átjutnia a jelentkezőnek. Azok lehetnek duális hallgatók, akik a központi felvételi eljárásban meghatározott pontszám elérésével felvételt nyernek a Pallasz Athéné Egyetem megfelelő szakára, és ezzel párhuzamosan sikeresen szerepelnek egy cég kiválasztásán is.   

 

Mi a teendő, ha valaki szeretne részt venni a duális képzésben?

  • A központi felvételi eljárásban jelentkezni kell az egyetem  főiskola megfelelő szakára és elérni a bejutáshoz szükséges pontszámot.
  • Jelentkezni kell a kiválasztott céghez (akár többhöz is lehet) az általuk megadott módon és határidőig (lehet, hogy erre még sor kerül a felvételi jelentkezési határidő előtt).
    • A megfelelő jelentkezőkkel a cégek felveszik a kapcsolatot, és behívják elbeszélgetésre. 
    •  Legkésőbb a sorrendmódosítási határidőig a jelentkezők értesítést kapnak a cégtől, hogy kiválasztották-e duális hallgatónak
    • Figyelem! Csak a kettő együttes teljesítése esetén lehet valaki duális hallgató. A beiratkozás után az egyetem sorolja át a hallgatót duális hallgatónak..